Sios Méthode Tradicional Blanc de Noirs - Brut Reserva | | Costers del Segre DO Catalunia Pinot Noir
Vin mousseux | Espagne, SCHUIMWIJN SPANJE | 2021
Goudgele kleur en een verfijnde, stevige bubbel. De neus verrast ons positief met klassieke aroma's van wit fruit, steenfruit en bloemetjes in de aanzet. Toets van honing en wat secundaire aroma's. Zowel de rijping op eiken vaten (vanille), als de rijping sur lattes (brioche en koekjes) dragen bij aan de complexiteit van de schuimwijn. In de mond genieten we van een samenspel tussen fruitsmaken en een romige textuur.
27,23 €
22,50
excl. VAT
Specifications
Millésime
2021
Pays
Espagne
Stocker (années)
+ 5-7
Température de service
6-8 °C
Year
2021
Type
Vin mousseux
Volume
0.75
Grape & craft
Cépage
Pinot Noir (100%)
Région
SCHUIMWIJN SPANJE
Viticulture
Traditionnel
Vinification
Hoogwaardige vinificatiemethoden volgens de traditionele methode. De druiven worden met de hand geplukt in de tweede helft van augustus. Strenge selectie in de wijngaard en op het domein. De volledige druiventrossen worden enkele dagen gekoeld (4 °C) voordat ze als geheel zacht worden geperst. De fermentatie gaat van start en dit deels in inox en deels in nieuwe houten vaten. Wanneer de most uitgefermenteerd is, rijpt de wijn nog een periode in de vaten met wekelijkse batônnage. Eenmaal de basiswijn voldoende maturiteit bezit, gaat de tweede fermentatie op fles van start. Deze duurt minimum 15 maanden. Siós Tradicional Blanc de Noirs werd brut gedoseerd.
Profil gustatif
Profil de goût
Complex sec
Mets adaptées
Paella | Huîtres | Hors-d'œuvres | Fruits de mer | Plats de riz
About
Le domaine, appartenant à la famille Porcioles-Biuxo, est situé dans la région de Noguera, qui fait partie de l’appellation DO Costers del Segre. Cette appellation est située le long de la rivière Segre dans le nord-ouest de la Catalogne. Le «Segre» est l’un des principaux affluents de l’Èbre, prenant sa source dans les Pyrénées françaises et se jetant dans la province catalane de Lleida. C’est un domaine très vaste avec une superficie de 700 hectares, dont 71 hectares sont consacrés à la viticulture.