Primeurs Bordeaux 2020 - wijnen van jaargang 2019

primeurs-website 2020jpg.jpg
Ook onze vertrouwde classic en premium pakketten zijn er dit jaar opnieuw. Een exclusieve persoonlijke selectie door Marc.
Beste klant

De fameuze primeurcampagne in Bordeaux. Al een kwarteeuw staat ze elk jaar met stip in mijn agenda.Op 30 maart had ik afspraak ter plaatse. Vier dagen met volle concentratie een paar honderden vatstalen proeven van het wijnjaar 2019. En daarna tot in het kleinste detail mijn overzicht maken, met scores van elke wijn, plus bevindingen, opmerkingen en suggesties. Heerlijk!

Maar dit jaar steekt corona er een stokje – een stevige wijnrank – voor. Vanuit Bordeaux krijgen we eerst een bericht: de campagne zou verplaatst worden tot na de zomer. En dan doet een gerucht de ronde. Misschien vindt er dit jaar helemaal geen primeurcampagne plaats. Maar Bordeaux zou Bordeaux niet zijn om toch weer verrassend uit de hoek te komen. Snel en onverwachts schiet de verkoopcampagne uit de startblokken. Ik krijg de kans om al een beperkt aantal wijnen te proeven hier in Blanden. Het stelt me in staat om een algemeen beeld te vormen van wijnjaar 2019. En ik tap weer uit het bekende clichévaatje, maar we hebben te maken met een meer dan behoorlijk jaar in Bordeaux. Ik kijk even met je terug naar het begin van dit decennium (2011, 2012 en 2013). De wijnen waren toen matig tot goed. Focussen we op de wijnen vanaf 2015? Dan doet alleen 2017 wat onder. Alle andere jaren hebben elk hun karakter en typiciteit, maar ze staan er wel. En dat is ook voor 2019 het geval!

Natuurlijk is onze aanpak dit jaar anders dan anders. Als je onze primeur campagne al langer volgt, weet je dat wij normaal alleen aanbieden wat we top en uitzonderlijk vinden, zowel op het gebied van prijs-kwaliteitsverhouding als exclusiviteit. Ik heb nu niet alles kunnen proeven. Daarom heb ik een lijst samengesteld van wat we door de jaren heen hebben aangeboden (zonder persoonlijke scores): the best of the best. Ook onze vertrouwde classic en premium pakketten blijven bestaan. Voor de rest blijven de strenge selectieprincipes onveranderd.

Bestel nu en kijk uit naar 2022. Soms staat de tijd stil, soms vliegt hij sneller dan ooit. Dat laatste is het geval bij het samenstellen van onze DULST primeurlijst 2019.

Op 22 juni heb ik exclusief de gelegenheid gehad om een deel van de 2019 primeurs te proeven. We hebben een korte evaluatie van de appellaties toegevoegd, alsook mijn vertrouwde scores per geproefde wijn. Lees het hier... 

Je bestelt nu de wijnen of het pakket, krijgt van ons een bevestiging en betaalt de wijnen. Zodat ze speciaal voor jou gereserveerd zijn. De levering gebeurt in 2022.

Als je dan de eerste wijn ontkurkt en een Bordeaux uit 2019 proeft, zul je tevreden zijn dat je zo slim was te bestellen.

Oenologische groet

Marc Dulst

Hoe bestel je?

Kies uit de primeurlijst of een pakket. Ze zijn geldig tot 30 juni 2020 of zolang de voorraad strekt. Wees er dus snel bij.
Bestel per 6 flessen of een veelvoud daarvan.
Betaal 100% contant of bij ontvangst factuur na 14 dagen. Je betaling geldt als orderbevestiging. Bij laattijdige betaling wordt de aankoop als nietig beschouwd.

Wat is de prijs?

Prijzen zijn zoals vermeld inclusief btw, accijnzen en transport – en afgezien van drukfouten. De prijzen zijn gebaseerd op de accijnzen en douanerechten geldig op 1 juni 2020. Prijsverhoging in accijnzen en douanerechten en/of btw zullen doorgerekend worden op moment van levering. De btw is verschuldigd op het moment van de bestelling.

Hoe leveren we?

Vanaf een bestelling van 36 flessen is de levering gratis.
Nog even geduld, de levering is gepland in 2022. De levering vindt plaats zodra alle wijnen van jouw bestelling beschikbaar zijn.

Bierbeekstraat 21 - 3052 Blanden (vlakbij Leuven)
Tel: +32(0)16 40 10 28 - Fax: +32(0)16 40 91 00 - E-mail: wijnen@dulst.be
created and supported by www.xelos.be