Wijn decanteren en karafferen

Oude wijnen op de kersttafel?

Geen probleem, maar dan decanteren i.p.v. karafferen.

De termen decanteren en karafferen worden vaak door elkaar gehaald, maar hoewel de techniek min of meer overeenkomt, zijn ze niet 100% hetzelfde.
Wijn decanteren doen we voornamelijk omdat we de wijn willen afscheiden van haar bezinksel of droesem.
 
Een wijn wordt gekaraffeerd wanneer deze nog niet ‘op dronk’ is, en de tannines nog te sterk zijn. Door de wijn uit te schenken in een karaf wordt de wijn vermengd met zuurstof, waardoor de tannines zachter worden.

Karafferen:

Foto 1_karaferen.JPG  Foto 4_karaferen.JPG 

Decanteren:

Foto 8_decanteren.JPG  Foto 9_decanteren.JPG

Bierbeekstraat 21 - 3052 Blanden (vlakbij Leuven)
Tel: +32(0)16 40 10 28 - Fax: +32(0)16 40 91 00 - E-mail: wijnen@dulst.be
created and supported by www.xelos.be