Archief

Beste klant,
Recent werd onze website/server getroffen door cybercriminaliteit.

We doen er alles aan om de informatie op onze website terug actueel te maken.
De selectie wijnen, alsook de prijslijst zijn reeds up-to-date.

Onze excuses voor dit ongemak.

01/05/2019
Laatst gewijzigd op: 09/05/2019 14:18

Wijn bij wild

De klassieke Bordeaux of Bourgogne wijnen worden vaak gekozen bij wild. Maar ook de wijnen uit het minder bekende Spaanse Catalonië hebben heel wat fraais te bieden.

wijnwijzer-wijn-bij-wild.gif

 

Alain Bloeykens proeft voor Wijnwijzer, VAB magazine enkele wildwijnen. Zo werd de Spaanse rode Cristiari Alos Costers del Segre DO | 2011 geselecteerd als gesmaakt alternatief voor een klassieke Bordeaux of Bourgogne wijn.

'In de fles een smaakvolle merlot, gevuld met goed rijp fruit, aroma's van tabak en ceder, nerveus en fris, en vooral fluweelzachte tannines in het verlengde. Ideaal voor bij verfijnder wild zoals een krokant gebakken stukje eend met rozemarijnaardappeltjes.'

Lees hier het volledige artikel van Wijnwijzer - VAB magazine, oktober 2013.

 

Benieuwd naar het vollediga gamma wijnen van Cristiari?
De volgende wijnen van deze wijnbouwer maken deel uit van ons gamma:

* Cristiari Blanco Costers del Segre DO Catalunia | 2011 (Klik hier
* Cristiari Alos Costers del Segre DO | 2011 (Klik hier)

Laatst gewijzigd op: 25/03/2015 10:04
Wijnen & Likeuren Dulst, genomineerde KMO-Laureaat 2012

 

Wijnen & Likeuren Dulst is genomineerd in de provinciale uitreikingen van de KMO-Laureaat 2012. De ingezonden dossiers werden deskundig onder de loep genomen door de jury en hieruit werden 11 bedrijven genomineerd.

kmo laureaat_website.jpg

UNIZO reikt elke twee jaar de prestigieuze KMO-Laureaat uit. Deze prijs is weggelegd voor KMO’s die zich onderscheiden in de belangrijkste domeinen van de bedrijfsvoering en zo een inspirerend voorbeeld van goed ondernemerschap vormen. 

Wij zijn zeer fier met deze nominatie en willen daarom, iedere betrokkene hartelijk danken voor het jarenlange vertrouwen in het bedrijf.

Het team van Dulst wenst de KMO Borginsole uit Rotselaar proficiat met de onderscheiding “UNIZO KMO Laureaat Vlaams-Brabant & Brussel 2012”.

 

Voor deze nominatie kreeg ook Wijnen & Likeuren Dulst een professionele cameraploeg op bezoek. Benieuwd naar het resultaat?

 

Klik hier voor de reportage

Laatst gewijzigd op: 20/02/2013 10:33
Hét gadget van de maand om wijn perfect te bewaren!

Qivino wordt in 'Uit Magazine' (juni 2012) door Alain Bloeykens uitgeroepen tot hét gadget van de maand!
"...De handel pakt al geruime tijd uit met allerlei gagdets om het probleem van oxidatie te bestrijden, met wisselend succes. Maar sinds we het handige toestelletje Qivino ontdekten en uitprobeerden, zijn we niet te beroerd om onze mening te herzien. Want dit toestel werkt echt!' Klik hier!

Kopie van qivino verpakking 3D cmyk.jpg

Laatst gewijzigd op: 22/11/2012 16:54
Onze recentste medailles....

Dom. Thibert - Mâcon Fuissé - 2010 - 11,47€
Bourgogne Aujourd'hui: "Arômes intenses d’épices, de fleurs sucrées, de tilleul… On peut parler d’un ‘vin de bouche’, dense, massif, à l’ancienne, à attendre quelques années avant dégustation. 15,5/20"

Az. Monte del Frà - Ca' Del Magro - Custoza Superiore DOC - 2010 - 9,70€
Deze wijn krijgt voor de 3e keer op rij de maximum score (3 glasses) in dé bijbel der Italiaanse wijnen - Gambero Rosso.
 
Sirius - rosé - Bordeaux - 2011 - 6,87€
Sopexa (de referentie op vlak van internationale marketing inzake voeding, wijn en lifestyle) riep in hun recentste degustatie van wijnen uit de appellatie Bordeaux en Bordeaux Superieur onze Sirius Rosé uit tot beste rosé en bekroonde hem met een Coup de Coeur.

Valpolicella Class. Sup. Ripasso DOC '09 - 12,72€
Decanter World Competition - mei '12 - Bronzen medaille
Wine Spectator - juni '12 - 90 punten: "An elegant red, showing hints of black raspberry, plum and strawberry fruit bolstered by a spicy undertow of ground pepper, dried mint and thyme, anise and vanilla bean, with a mineral-tinged finish. Drink now through 2019." Klik hier!

Valpolicella Class. Sup. DOC '08 - € 10,56€
Wine Spectator - mei '12 - 92 punten

Henri de Richemer - Marselan - IGP Côtes de Thau - 2010 - 5,19€
We scoren opnieuw in 'Extra Magazine' (04/05/12) met deze lekkere zomerwijn die ideaal is om al uw barbecuegerechten te begeleiden. Prijs/kwaliteit een echte aanrader. Wijnjournalist Luc Meyermans van 'Extra Magazine' geeft deze wijn 4 sterren! Klik hier.

Château Beaubois - Costières de Nîmes - 2007
Vino Magazine maart '12: +80% 'aanbevolen'.

Dom. Fichet - Ch. London - Mâcon Igé - 2010
Gouden medaille - Le Concours Général Agricole de Paris 2012.

Monte del Frà - Bardolino DOC - 2010
Decanter februari '12: **** 17,5
'Loaded with cherry, raspberry and cinnamon, with delicate mineral notes. Lovely balance and texture.' Klik hier! 

Clos du Père Clément - Côtes du Rhône Villages - 2007
Vino Magazine januari '12: +85% 'sterk aanbevolen'.

Dom. du Colombier - Chablis 2009 - 11,50€
We did it again!
We kregen een uitzonderlijke vermelding in 'Vino Magazine' (dec. '11) voor de prijs/kwaliteitsverhouding van deze wijn. Deze Chablis 2009 is de enige wijn in die prijsklasse die 90+ behaalt. Klik hier!

Dom. Fichet - Les Verchères - Mâcon-Burgy 2009
Bourgogne Aujourd'hui aug/sept '11: "Le nez est flatteur sur des notes de fruits jaunes et une élégante touche florale. La bouche est riche, soutenue par une bonne fraicheur. Un bel équilibre. 15,5/20" Klik hier!

Dom. Manoir du Carra - Beaujolais Villages 2010 - 7,50€
Extra Magazine - HLN 7/10/11: "De familie Sambardier staat al generaties aan het roer van het domein (gesticht 1850) en bewerkt nu ruim 34 hectare. De Beaujolais Villages is hun 'instapwijn', maar wat voor één! Van stokken tussen 70 en 100 jaar oud, zelfs voor Beaujolais uitzonderlijk. Levendige wijn die het helemaal van subtiele toetsen moet hebben: beetje rood fruit, tikje bloemen. Mondvullend, goed fruit, kruidige toets, zachte tannines. Laat een zeer zuivere indruk na (nochtans niet gefilterd). Gezien de prijs, een topscore waard." Klik hier!

Dom. de l'Ancienne Cure - Bergerac 2010 - 7,04€
Het Nieuwsblad 15/10/11: "Wie verlekkerd is op fruit zal zich in de handen wrijven! Op papier de 'kleine' broer van Bordeaux, maar in de fles een fruitbom die veel bordeauxwijnen het nakijken geeft. De blend van 70% Sauvignon en 30% Sémillon zorgt voor een harmonieuze, bijna krokante wijn die vlotjes naar binnen loopt. Medium-geel getint, rijkelijk geurend naar citrusvruchten, roze pompelmoes en kruisbes, pittig in de mond, verrassend veel materie, perfect samenspel tussen fruit en zuren, aantrekkelijk bittertje op het einde." Klik hier!

Dom. Fichet - Macon rosé 2010
Vinomagazine juli'10: +85% 'sterk aanbevolen' + vermeldig uitstekende prijs/kwaliteit 

Dom. des Clairneaux - Sancerre rosé 2010
Vinomagazine juli'10: +85% 'sterk aanbevolen'

Dom. Fontareche - Mignardises rosé 2010
Vinomagazine juli'10: +80% 'aanbevolen' + vermeldig uitstekende prijs/kwaliteit 

Lepore - Montepulciano d'Abruzzo 2008
Bronzen medaille - Decanter World's Wine Award

Tresolmos - Verdejo Lias 2010
Zilveren medaille - Decanter World's Wine Award

Dom. de l'aumonier - Sauvignon de Touraine 2010
Médaille de Bronze aux Ligers d'Angers.
Médaille d'Or aux Concours Départemental.
Médaille d'Argent au concours

Mâcon Rosé - Dom. Fichet 2010
Vinomagazine juni 2011: score van 87% + vermelding wegens zijn uitstekende prijs/kwaliteit

Fruto Nobile 2010 - Bodegas Francisco Gomez
Gouden medaille 'Concours Mondialle de Bruxelles'

Laatst gewijzigd op: 22/11/2012 16:52
Marc op missie

Onze missie is mensen een glimlach bezorgen bij het drinken van onze wijnen. Marc bezoekt hiervoor gedurende het hele jaar verschillende beurzen en gaat regelmatig op bezoek bij wijnbouwers.

Hieronder een korte samenvatting:

Marc bezocht onlangs verschillende wijnbouwers in de Bourgogne-streek. De conclusie van deze bezoeken was zoals verwacht positief. De jaargang 2009 is inderdaad het ontdekken waard! Vooral voor de rode wijn ligt er een enorm bewaarpotentieël in het verschiet. Na verschillende jaren in de kelders gerijpt te zijn zullen er vele schatten boven gehaald kunnen worden. Tijdens de volgende degustatie kan je al een aantal van deze wijnen ontdekken. Ook is 2008 volgens Marc een onderschat jaar in Bourgogne. Mensen die van Pinot Noir met structuur houden en wat kunnen bewaren zullen aan zeer aanvaardbare prijzen (in vergelijking met 2009) super wijnen ontdekken.

Verleden week bezocht hij de beurs Cannes 2011. Hoewel de eerste proefdag een tegenvaller was met veel slechte wijnen, maakten de 2 dagen daarop alles goed! Onthoud Bodegas Francisco Gomez en Terret Terre & Mer dit zijn twee nieuwe ontdekkingen die zullen voorgesteld worden tijdens onze lentedegustatie.
 
Laatst gewijzigd op: 09/10/2012 09:00
Marc in het VRT-nieuws
Door hier te klikken kan u kijken naar het VRT-journaal waarin Marc Dulst praat over zijn uitvinding Qivino en de rompslomp voor het verkrijgen van Europese patenten
Laatst gewijzigd op: 09/10/2012 09:00
Lancering Qivino

De wijnmarkt ondergaat op dit ogenblik een ingrijpende evolutie.
Het aantal wijndrinkers neemt wereldwijd toe. Dit gaat samen met een opvallende wijziging van het drinkpatroon onder druk van controles op het alcoholgebruik en omdat mensen vaker kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit. Ook een toenemend ecologisch besef speelt een rol: verspilling is not done.
Deze evolutie schept ruimte voor vernieuwing en verbetering. Daaraan beantwoordt deze uitvinding perfect.
Met het systeem, de Qivino, kan wijn in een geopende fles met één eenvoudige handeling dagen of zelfs weken lang worden bewaard zonder kwaliteitsverlies. Een een onnavolgbaar behoud van kleur, aroma's en smaak van de wijn wordt gewaarborgd.
De Qivino verhindert oxidatie van de wijn nadat de fles is geopend. Dit gebeurt door het gelijktijdig verwijderen van de aanwezige lucht uit de fles en het aanbrengen van een beschermende atmosfeer. Qivino, een mobiel systeem met een stijlvol design, vergt geen energiebron.

Voor meer informatie klik hier: http://www.qivino.com/nl/node/171
 
Laatst gewijzigd op: 09/10/2012 08:59
Wij blijven innoveren!

Op elke fles wijn die u vanaf nu in onze winkel vindt staat er een QR-code. Wanneer u deze fotografeert met uw smartphone krijgt u onmiddellijk de volledige informatie over deze wijn en het domein te zien. Deze informatie blijft in uw smartphone aanwezig en wanneer u dan later de fles ontkurkt kan u de fiche gewoon terug oproepen!

Wij voorzien hiervoor in de zaak gratis internet, u dient enkel het gratis programma neoreader (of variant) op uw smartphone te installeren!

Laatst gewijzigd op: 09/10/2012 08:59
Marc als enige Belg jurylid op 'Concours des Crémants 2011'

Marc Dulst viel een enorme eer te beurt. Als enige Belg werd hij gevraagd om gastjury-lid te zijn tijdens de wedstrijd 'Concours de Crémants' in Bourgogne, Frankrijk.
Deze jaarlijkse wedstrijd werd georganiseerd door de 'Fédération Nationale de Crémants de France et du Luxembourg' en vindt telkens plaats in een andere wijnstreek in Frankrijk of Luxemburg.
De proevers bestaan enkel uit professionele wijnproevers en een aantal gastjuryleden uit verschillende landen wereldwijd. Dit jaar hebben de verschillende jury's zich moeten buigen over de bijna 700 stalen die werden ingezonden. Deze stalen werden onderverdeeld in 42 categorieën en per categorie heeft een vijfkoppige jury beslist of de crémant al dan niet een medaille verdient.

De blinde degustatie vond plaats in het Palais des congres in Mâcon en de resultaten worden begin juni gepubliceerd via de nationale federatie.

Klik hier voor de sfeerbeelden.

Laatst gewijzigd op: 09/10/2012 08:58
Wijnbouwers in de Roussillon zijn tevreden over 2011

Beetje bij beetje sijpelen de eerste wijnen van 2011 onze contreien binnen. Na een vrij frisse en regenachtige zomer (voor de regio), verliep de oogst in optimale omstandigheden. De Tramontane die vanaf eind augustus regelmatig blies, was de perfecte bondgenoot. Witte wijnen en roséwijnen vallen op door hun fraaie aroma’s en hun evenwicht gestoeld op frisheid. Ook de rode wijnen bezitten schitterende aroma's gekoppeld aan uiterst aangename tannines.

wijngaard.jpg

Laatst gewijzigd op: 09/10/2012 08:58
Lentedegustatie 2012

Onze lentedegustatie was dit jaar opnieuw een succes! De opkomst was massaal, de wijnen vielen in de smaak en ook de wijnbouwers gaven weer het beste van zichzelf. Bedankt aan alle aanwezigen! Klik hier voor enkele sfeerbeelden.

 

 IMGP8868.jpg

Laatst gewijzigd op: 09/10/2012 08:58
Prowein 2012

Afgelopen weekend brachten Marc, Fabienne en Jeroen een bezoek aan de beurs Prowein in Düsseldorf, Duitsland. Deze vakbeurs met ruim 3.600 exposanten uit meer dan 45 landen heeft een omvattend en internationaal aanbod en een uniek vakprogramma. Marc heeft in elk geval enkele nieuwe ontdekkingen gedaan, waaronder enkele Oostenrijkse wijnen, die je op onze lentedegustatie al kan komen proeven. Wordt vervolgd... Bekijk hier de foto's!

IMG_0498-1.jpg

Laatst gewijzigd op: 09/10/2012 08:57
Romanée-Conti - Leuven International Forum

Op vrijdag 1 juni genoot Marc van de uiteenzetting van oenoloog Aubert de Villaine (eigenaar van Romanée-Conti) op de eerste editie van ‘Leuven International Forum’. Villaine verdedigt de biodynamische teeltwijze en het belang van het bewaren van het terroir, het geheel van de lokale factoren die wijn en wijnstok kunnen beïnvloeden. Zijn werk is een onmiskenbare bijdrage aan de bredere culturele ontplooiing van de streek, wat onder meer blijkt uit zijn inzet voor de erkenning van de Bourgondische wijnstreek als Unesco-werelderfgoed.

romanée conti 4.jpg

Laatst gewijzigd op: 09/10/2012 08:57
Laatst gewijzigd op: 09/10/2012 08:57
Primeurs 2012 - wijnen 2011

Vanaf heden bieden wij de primeurwijnen 2012 te koop aan: klik hier

De eerste week van april maakt Bordeaux zich altijd op om de nieuwe jaargang te laten proeven aan de internationale invoerders en négociants. Ook dit jaar was dat niet anders, of toch....

De laatste twee jaargangen (2009 en 2010) waren totaal verschillend maar zeer homogeen en hoogstaand. In 2011 is mijn conclusie na een week intensief proeven "toch net anders".

Wil je de persoonlijke score kennen die Marc gaf aan de geproefde primeurs? Klik dan hier!

Laatst gewijzigd op: 09/10/2012 08:55
Springbank Tasting tour 2011
De foto's van de geslaagde Springbank whisky-tasting staan online! Klik hier
Laatst gewijzigd op: 26/07/2012 11:24
Hapje Tapje 2011

Dankzij het mooie weer was de opkomst voor deze editie van Hapje Tapje enorm.
Onze stand met lekkere huisbereide sangria, heerlijke cava en uitgelezen wijnen werd druk bezocht en wij waren zo goed als uitverkocht om 19u!

Voor de foto's: klik hier

Laatst gewijzigd op: 26/07/2012 11:22
Herfstdegustatie 2011

Onze herfstdegustatie 2011 was een groot succes! De wijnbouwers gaven weer het beste van zichzelf en onze wijnen werden weer volop gesmaakt. Hopelijk bent u de volgende keer opnieuw present op onze degustatiedagen, maar in afwachting hiervan laten we u alvast nagenieten van enkele sfeerbeelden....
Klik hier voor de foto's.

Laatst gewijzigd op: 26/07/2012 11:22
28e Wijnfestival Leuven

Wij doen dit jaar mee aan het 28e Wijnfestival van Leuven. Dit festival is het ideale ontmoetingspunt tussen wijnhandelaar, wijnmaker en wijnliefhebber, zowel kenner als amateur. De wijnliefhebber kan er in een ontspannen sfeer wijnen proeven, vergelijken en discussiëren ... en zo talrijke ontdekkingen doen.

Data:
17 maart: 14u- 20u
18 maart: 12u-18u

Adres:
VTI (Vrij Technisch Instituut)
Brabançonnestraat 18
3000 Leuven

Laatst gewijzigd op: 27/03/2012 15:01
Verras met gepersonaliseerde wijn op Valentijn!

Is uw inspiratie ver zoek deze Valentijn, maar wilt u hem/haar toch op een speciale manier verrassen? Zoek niet verder, want wij hebben het ideale geschenk voor u! Kom dit jaar eens origineel uit de hoek met een door uzelf gepersonaliseerde fles wijn en breng uw geliefde meteen in de Valentijnsstemming. U levert ons uw foto en een tekst aan, wij maken een ontwerp voor een wijnetiket en brengen deze aan op een fles witte of rode wijn, schuimwijn of een exclusieve champagne. Klik hier!

Laatst gewijzigd op: 15/02/2012 08:41
Oogstverslagen Frankrijk 2010

Wordt 2010 een even groots wijnjaar als 2009?
We ontdekken het hieronder.

Bordeaux
Algemeen genomen schitterende en sappige rode wijnen. De witte wijnen en de sauternes profiteren van de hogere zuurtegraad.

Bourgogne
Hier spreekt men nu al van grootse rode bewaarwijnen.

Champagne
2010 lijkt het jaar van de chardonnay te worden! De Pinot-druiven kregen het hier hard te verduren met de overvloedige regen maar de chardonnay-druif leed er minder onder. Deze druif manifesteert zich als gevuld, vrij rijk en een sublieme zuurstructuur.

Beaujolais
Hier was het zeer moeilijk om beter te doen dan in 2009. De oogst is echter veelbelovend: gezond en lekker geconcentreerd.

Elzas
Wijnen met een uitstekende zuurtegraad en voldoende suikers. Voor de zoetere wijnen ziet het er zeer veelbelovend uit.

Loire
Indien men hier de druiven goed geselecteerd heeft en de zuurtegraad van de wijnen onder controle wist te houden, dan ziet het er goed uit.

Rhône
Witte wijnen met een goede frisheid. Rode wijnen met stevige zuren en flink wat alcohol. Ook hier spreekt men over grootse rode bewaarwijnen die evenwel tijd zullen nodig hebben vooraleer het evenwicht bereikt is.

Languedoc-Roussillon
Hier werden minder druiven geoogst, maar met een goede kwaliteit! Flink geconcentreerde wijnen.

Laatst gewijzigd op: 27/12/2011 09:27

2008 AOC Corbière pour un premier achat de 20 minimum dans la boutique.

 

Le château Trillol est un Vignoble d'altitude (400m) du sud de la France, entouré des châteaux cathares millénaires de Quéribus et Peyrepertuse. La fraîcheur du climat ralentit la maturation des raisins, leur permettant de développer toute leur complexité. Ce vin authentique reflète la typicité des Hautes Corbières et exhale son terroir de garrigue méditerranéenne, sauvage et isolé. Vin complexe pour amateurs avertis. Accompagne idéalement le gibier et particulièrement le sanglier.

 

Cette offre est valable dès maintenant chez Vins & Liqueurs DULST 21 Bierbeekstraat 3052 Blanden, et ce jusqu'à la fin de l'année 2011.


Laatst gewijzigd op: 06/10/2011 15:47
Primeurcampagne 2010 van start

Overzicht primeurwijnen 2010 : klik hier !

We kunnen het bijna niet geloven, maar na 2005 en 2009 zou het wijnjaar 2010 terug uitzonderlijk zijn in Bordeaux. Dit is wat ik na proeven van verschillende wijnen moet vaststellen.


De weeromstandigheden waren warm en droger dan in 2005. De druiven waren welkleiner (beperktere opbrengst) maar perfect in gezonde toestand en geconcentreerd. Dit resulteert in wijnen met een hoog alcoholgehalte, concentratie, veel zuren en tannines. Dit is totaal verschillend van de 2009, waar we toegankelijke wijnen hebben die jong reeds aangenaam smaken. 2010 echter zal tijd nodig hebben, maar na de nodige ontwikkeling zullen het wel verbluffende wijnen zijn!

Ook dit jaar lijkt het me een 'Cabernet' jaar te worden (linkeroever). Merlot is vroeger rijp en heeft de neiging wat meer alkohol te produceren. Binnen de Merlot wijnen vind ik Pomerol interessanter dan St. Emilion. De Graves wijnen zijn, zowel in wit als rood, een geslaagde productie. De Sauternes liggen een trapje lager deze in 2009 maar absoluut nog boven het gemiddelde.

De Prijs?
Mijn gevoel is, want zekerheid hebben we hier nooit over, dat de prijzen toch nog zullen stijgen tov 2009 en dit dankzij(?) de Aziatische markt die gretig koopt. Gelukkig zijn de wereldwijde economische omstandigheden niet 'zo' favorabel waardoor de stijgingen beperkt zullen blijven.

Onze strategie (Wijnen & likeuren Dulst) blijft identiek aan de vorige jaren. We hebben een aantal allocaties die we zeker zullen onderhouden en aanbieden. Hierbij denken we vooral aan de Grand Cru Classés. Maar "dit aanbieden" gebeurt zeker niet tegen gelijk welke prijs! Vorig jaar hebben we onze allocatie voor Angélus opgezegd, gezien de absurde prijszetting. De toekomst zal uitwijzen of we gelijk hadden.
Voor de 'kleinere' Cru's kopen we uiteraard aan in de lijn van onze filosofie, prijs/kwaliteit is het belangrijkste criterium.

De geschiedenis herhaalt zich.!
20 jaar na, het 1989 -1990 duo, hebben we terug 2 topjaren achter elkaar met 2 totaal verschillende wijnstijlen. Het lijkt dus voor 2009 en 2010 een identiek verhaal te worden.

Marc Dulst
20 April 2011

Laatst gewijzigd op: 10/07/2011 15:30
Steeds op zoek voor u...

bezoekt/bezocht Marc in het voorjaar volgende beurzen:

26/01 tot 29/01         Bourgogne (France)
17/02 tot 20/02         Cannes (France)
01/03 tot 04/03         Decouvertes en Vallée du Rhône (France)
26/03 tot 30/03         Prowein (Germany)
10/05 tot 13/05         Fenavin (Spain)
20/06 tot 23/06         Vinexpo - Bordeaux (France)

 

Laatst gewijzigd op: 28/06/2011 15:08
Belgische primeur; eerste degustatie met QR-code

Een nieuwe trend zette zijn eerste stappen in de wijnwereld, de QR-code (Quick Response). Tijdens de afgelopen lentedegustatie kon u, in primeur, bij Wijnen & Likeuren Dulst te Blanden, deze nieuwe technologie van mobiele telefonie uitproberen.

Al de wijnen die te degusteren waren, werden voorzien van een QR-code. Wanneer u de code fotografeert met uw Smartphone, wordt de foto omgezet in een link naar een website waar u onmiddellijk al de informatie over de wijn kan lezen op uw scherm: waar wordt de wijn geproduceerd?, welke is de samenstelling?, hoelang kan ik deze wijn bewaren?, bij welke gerechten kan ik deze wijn schenken? U komt het allemaal te weten met slechts 1 klik op je toestel.

Laatst gewijzigd op: 21/06/2011 10:08
Kwaliteitssysteem Saint-Émilion goedgekeurd

Na 4 jaar debatteren  heeft het Franse staatswijninstituut INAO het nieuwe classificatiesysteem voor Saint-Émilion goedgekeurd. In de eerste week van 2011 kunnen châteaux  uit de St. Emilion regio laten weten of zij op grond van hun kwaliteit voor dat klassement willen in aanmerking komen. Dit zal dan later beoordeeld worden door een onafhankelijke instantie.  Ze kunnen dan van hen de vermelding  grand cru classé of premier grand cru classé of ... krijgen.

Laatst gewijzigd op: 27/05/2011 09:33
Video primeurs 2009

Maison Sichel maakte een boeiende film over de primeurs 2009. Also starring; "Marc Dulst".

Wil je het korte filmpje bekijken, klik dan hier.

Laatst gewijzigd op: 27/05/2011 09:33
Cru Bourgeois maakt nieuwe selectie 2010 bekend

Elke wijnbouwer die voor zijn wijn de vermelding 'Cru Bourgeois' in de wacht wil slepen moet een uitgebreid lastenboek naleven. De beoordelingstechniek is vrij ingewikkeld maar het komt erop neer dat er eerst een score wordt vastgesteld die overeenkomt met de minimumkwaliteit waaraan de wijn moet voldoen. 243 wijnen werden geklasseerd (voor het millésime 2008) als Cru Bourgeois.

Hieronder de geklasseerden:

CHÂTEAU ANEY . Haut-Médoc . CHÂTEAU ANTHONIC . Moulis en Médoc . CHÂTEAU BALAC . Haut-Médoc . CHÂTEAU BARATEAU . Haut-Médoc . CHÂTEAU BARREYRES . Haut-Médoc . CHÂTEAU BAUDAN . Listrac-Médoc . CHÂTEAU BEAU SITE . Saint-Estèphe . CHÂTEAU BEAUMONT . Haut-Médoc . CHÂTEAU BEGADANET . Médoc . CHÂTEAU BEL AIR . Haut-Médoc . CHÂTEAU BEL AIR . Saint-Estèphe . CHÂTEAU BELLEGRAVE . Médoc . CHÂTEAU BELLEGRAVE DU POUJEAU . Haut-Médoc . CHÂTEAU BELLERIVE . Médoc . CHÂTEAU BELLEVUE . Médoc . CHÂTEAU BELLE-VUE . Haut-Médoc . CHÂTEAU BESSAN SEGUR . Médoc . CHÂTEAU BEYZAC . Haut-Médoc . CHÂTEAU BIBIAN . Haut-Médoc . CHÂTEAU BISTON BRILLETTE . Moulis en Médoc . CHÂTEAU BOURNAC . Médoc . CHÂTEAU BRANAS GRAND POUJEAUX . Moulis en Médoc . CHÂTEAU BRILLETTE . Moulis en Médoc . CHÂTEAU CAMBON LA PELOUSE . Haut-Médoc . CHÂTEAU CAP LEON VEYRIN . Listrac-Médoc . CHÂTEAU CAPDET . Listrac-Médoc . CHÂTEAU CARCANIEUX . Médoc . CHÂTEAU CARONNE SAINTE GEMME . Haut-Médoc . CHÂTEAU CASTERA . Médoc . CHÂTEAU CHANTELYS . Médoc . CHÂTEAU CHANTEMERLE . Médoc . CHÂTEAU CHARMAIL . Haut-Médoc . CHÂTEAU CHEMIN ROYAL . Moulis en Médoc . CHÂTEAU CISSAC . Haut-Médoc . CHÂTEAU CLAUZET . Saint-Estèphe . CHÂTEAU CLÉMENT-PICHON . Haut-Médoc . CHÂTEAU CLÉMENT SAINT JEAN . Médoc . CHÂTEAU COUTELIN MERVILLE . Saint-Estèphe . CHÂTEAU D'AGASSAC . Haut-Médoc . CHÂTEAU D'ARCHE . Haut-Médoc . CHÂTEAU D'ARCINS . Haut-Médoc . CHÂTEAU D'ARSAC . Margaux . CHÂTEAU DASVIN BEL AIR . Haut-Médoc . CHÂTEAU D'AURILHAC . Haut-Médoc . CHÂTEAU DAVID . Médoc . CHÂTEAU DE BENSSE . Médoc . CHÂTEAU DE BRAUDE . Haut-Médoc . CHÂTEAU DE CÔME . Saint-Estèphe . CHÂTEAU DE GIRONVILLE . Haut-Médoc . CHÂTEAU DE LA CROIX . Médoc . CHÂTEAU DE L'ABBAYE . Haut-Médoc . CHÂTEAU DE MALLERET . Haut-Médoc . CHÂTEAU DE PANIGON . Médoc . CHÂTEAU DE VILLAMBIS . Haut-Médoc . CHÂTEAU DE ILLEGEORGE . Haut-Médoc . CHÂTEAU DES BROUSTERAS . Médoc . CHÂTEAU DES CABANS . Médoc . CHÂTEAU DES GRANGES D'OR . Médoc . CHÂTEAU DES TOURELLES . Médoc . CHÂTEAU D'ESCOT . Médoc . CHÂTEAU D'ESCURAC . Médoc . CHÂTEAU DEVISE D'ARDILLEY . Haut-Médoc . CHÂTEAU DEYREM VALENTIN . Margaux . CHÂTEAU DOMEYNE . Saint-Estèphe . CHÂTEAU DONISSAN . Listrac-Médoc . CHÂTEAU DOYAC . Haut-Médoc . CHÂTEAU DU BREUIL . Haut-Médoc . CHÂTEAU DU CARTILLON . Haut-Médoc . CHÂTEAU DU GLANA . Saint-Julien . CHÂTEAU DU MOULIN ROUGE . Haut-Médoc . CHÂTEAU DU PERIER . Médoc . CHÂTEAU DU RETOUT . Haut-Médoc . CHÂTEAU DU TAILLAN . Haut-Médoc . CHÂTEAU DUTHIL . Haut-Médoc . CHÂTEAU DUTRUCH GRAND POUJEAUX . Moulis en Médoc . CHÂTEAU FLEUR LA MOTHE . Médoc . CHÂTEAU FONBADET . Pauillac . CHÂTEAU FONREAUD . Listrac-Médoc . CHÂTEAU FONTAINE DE L'AUBIER . Médoc . CHÂTEAU FONTESTEAU . Haut-Médoc . CHÂTEAU FONTIS . Médoc . CHÂTEAU GRAND BERTIN DE SAINT CLAIR . Médoc . CHÂTEAU GRAND CLAPEAU OLIVIER . Haut-Médoc . CHÂTEAU GRAND TAYAC . Margaux . CHÂTEAU GRANDIS . Haut-Médoc . CHÂTEAU GREYSAC . Médoc . CHÂTEAU GRIVIERE . Médoc . CHÂTEAU GUITIGNAN . Moulis en Médoc . CHÂTEAU HANTEILLAN . Haut-Médoc . CHÂTEAU HAUT-BAGES MONPELOU . Pauillac . CHÂTEAU HAUT BARRAIL . Médoc . CHÂTEAU HAUT BELLEVUE . Haut-Médoc . CHÂTEAU HAUT BRETON LARIGAUDIERE . Margaux . CHÂTEAU HAUT CANTELOUP . Médoc . CHÂTEAU HAUT LOGAT . Haut-Médoc . CHÂTEAU HAUT MADRAC . Haut-Médoc . CHÂTEAU HAUT MAURAC . Médoc . CHÂTEAU HAUT-MYLES . Médoc . CHÂTEAU HOURBANON . Médoc . CHÂTEAU HOURTIN-DUCASSE . Haut-Médoc . CHÂTEAU LA BRANNE . Médoc . CHÂTEAU LA CARDONNE . Médoc . CHÂTEAU LA CLARE . Médoc . CHÂTEAU LA COMMANDERIE . Saint-Estèphe . CHÂTEAU LA FLEUR PEYRABON . Pauillac . CHÂTEAU LA FON DU BERGER . Haut-Médoc . CHÂTEAU LA GALIANE . Margaux . CHÂTEAU LA GARRICQ . Moulis en Médoc . CHÂTEAU LA GORCE . Médoc . CHÂTEAU LA GRAVETTE LACOMBE . Médoc . CHÂTEAU LA HAYE . Saint-Estèphe . CHÂTEAU LA LAUZETTE DECLERCQ . Haut-Médoc . CHÂTEAU LA MOULINE . Moulis en Médoc . CHÂTEAU LA PIROUETTE . Médoc . CHÂTEAU LA RAZE BEAUVALLET .
Laatst gewijzigd op: 27/05/2011 09:31
In de prijzen...

Op zoek naar een lekkere St. Emilion, een fruitige Bardolino of smakelijke Faugères?
Al deze wijnen uit ons gamma vielen onlangs in de prijzen. Hieronder een kort overzicht:

Abbaye Sylva Plana 'Le Songe de l'Abbe' - Faugères 2006
Vinomagazine okt. - nov. 2010 - 85%
Zomerse furie die een groot publiek zal charmeren. Modern getint maar wel compleet, excellent fruit, zelfs wat zoet getint, volume in de mond maar heel beschaafd, alle ingrediënten vloeien naadloos in elkaar, geen ellenlange afdronk maar goed compact en vooral heel smakelijk. (€13,13/fles)

Dom. de l'Aumonier - Sauvignon 2009 (€7,44/fles)
Médaille de Bronze aux Ligers d'Angers 2010
Lys d'Argent au Concours des Vins du Val de Loire 2010

Bardolino - Monte Del Fra 2009
Test Aankoop - Wegwijs in wijn 2011 - 82%
Helder, medium granaatrood. In de neus eerst fruitig, met zwarte vruchten daarna gekonfijte kersen. In de mond warm en fruitig met een discrete tanninestructuur en een vleugje zoethout. Frisfruitige afdronk. (€6,11/fles)

Ch. Vieille tour la Rose 2005
Test Aankoop - Wegwijs in wijn 2011 - 87%
Helder, zeer diepe robijnrode kleur. In de neus discreet, warm en fruitig met een kruidig accent. In de mond vol, rijp en vlezig met een stevide maar rijpe tanninestructuur. Zeer lange en fruitige afdronk. (€14,52/fles)

Laatst gewijzigd op: 27/05/2011 09:30
Laatste plaatsen!! Springbank whisky tasting tour 2011

Op woensdag 27 april om 20u organiseren wij een unieke whisky tasting. Deze keer staan de whisky's van Springbank centraal, de Schotse Jenny Karlsson van de distilleerderij komt persoonlijk uitleg geven.

Springbank is de enige overgebleven Schotse distilleerderij die alle stappen in het proces van whisky maken op eigen terrein uitvoert. Bovendien is het een van de weinige overgebleven particuliere brouwerijen.

Zeker te ontdekken dus!

Schrijf snel in (katrien@dulst.be) want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt!

Laatst gewijzigd op: 21/04/2011 12:57
Lentedegustatie 2011
Ons volgende degustatie-weekend heeft plaats op:

Vrij. 8 april van 16u tot 21u
Za. 9 april van 16u tot 21u
Zo. 10 april van 11u tot 20u

U bent van harte welkom in onze kelders!

Volgende wijnbouwers bevestigden  hun aanwezigheid: 
Baron Albert (Champagne - Fr): vrij. en za.
Bodegas Montalvo (Tierra de Castilla - Sp): vrij., za. en zo.
JM Berthier ( Loire - Fr): vrij., za. en zo.
Krossa Wines (Languedoc - Fr): vrij., za. en zo.
Sant Agnese (Chianti, It): za. en zo.

Mis dit zeker niet!

Ter info: tijdens onze degustatiedagen is de zaak gesloten.

Laatst gewijzigd op: 07/04/2011 12:03
Vino Magazine: Proeverij Languedoc - Roussillon

In de laatste editie van het vakblad "Vino-Magazine" worden 2 van onze wijnen beloond met hele hoge scores in de proeverij Languedoc-Roussillon.

* Dom. de Trillol - Corbières  2007 - 8,35 Euro / fles:  86% +  vermelding sterk aanbevolen wegens uitzonderlijke prijs-kwaliteit

* Abbye Sylva Plana 'Le Songe de l'Abbe' - Faugères  2006 - 13,13 Euro / fles:  85% +  vermelding sterk aanbevolen

Ontdek ze nu!

Laatst gewijzigd op: 01/03/2011 16:26
Primeurwijnen 2009

Primeurwijnen 2009: Algemeen kan men, gezien de kwaliteit, homogeniteit en bewaarpotentieel spreken over een uitzonderlijk jaar.

 

Voor meer informatie over het aankopen van primeurs van dit uitzonderlijke jaar: klik hier of stuur een mail naar katrien@dulst.be Wil je de persoonlijke score kennen die Marc gaf aan de geproefde primeurs? Klik dan hier.

Laatst gewijzigd op: 01/03/2011 16:25
Decanter Award Winner

'Onze' Chablis Fourchaume Vaulorents 1er Cru van Dom. La Chablissienne kreeg van het vakblad Decanter de hoogste score (18,9/20) en de vermelding Really very, very good!   

Een terechte Decanter Award Winner. Ontdek hem aan 18,19 Euro per fles.

Laatst gewijzigd op: 01/03/2011 16:21
Aangepaste openingsuren tijdens de krokusvakantie

zo. 06 - ma. 07 - di. 08 en woe. 09/03/'11: gesloten
do. 10 en vrij. 11/03/'11: geopend tot 18.00u
za. 12/03/'11: geopend van 9.30u tot 18.00u
zo. 13/03/'11: gesloten

Laatst gewijzigd op: 26/01/2011 12:14
Marc naar de Bourgogne

Van woensdag 26 tot en met zaterdag 29 januari gaat Marc bij enkele vertrouwde maar ook bij enkele nieuwe wijnbouwers in de Bourgogne-regio langs.  

Hij zal daar niet alleen de nieuwe jaargangen proeven en  nieuwe wijnen selecteren om ons aanbod uit te breiden, maar ook zal hij 'zijn' wijn Savigny les Beaune - 1er Cru Les Narbantons op dom. d'Ardhuy assembleren.

Laatst gewijzigd op: 26/01/2011 10:37
Robert Parker

De invloedrijke Amerikaanse wijn-journalist Robert Parker gaf een hele hoge score aan 2 wijnen uit ons gamma nl. :

92 punten aan Bodegas Torrederos Reserva 2004 (aan 22,01 €/fles)

90 punten aan Bodegas Torrederos Crianza 2005 (aan 11,01 €/fles)

Dit zijn uitzonderlijk hoge scores voor wijnen in deze prijsklasse!

Laatst gewijzigd op: 19/01/2011 10:13
Wijncursus 2011 - laatste plaatsen

Drinkt u graag een glas lekkere wijn, maar heeft u nog verschillende vragen over de productie van wijnen, veroudering, het schenken, het verschil tussen Grand Cru Classé en Cru Bourgeois, ... ? In de wijncursus "Tour de France" krijgt u in 6 avonden antwoord op uw vragen.

Voor meer info en de data: klik hier

Laatst gewijzigd op: 19/01/2011 10:13
Op zoek naar het ideale eindejaarsgeschenk of relatiegeschenk?

Wij verzorgen met veel veel plezier al uw geschenken!

 U kan bij ons terecht voor een lekkere fles wijn, een heerlijke champagne, speciale whisky's, oude cognacs, stijlvolle wijnaccessoires, .... . Dit alles mooi verpakt!

Klik hier voor enkele voorbeeldjes.

Laatst gewijzigd op: 01/12/2010 11:29
Geslaagd degustatie-weekend

Het weekend van 15, 16 en 17 oktober hielden wij onze herfstdegustatie.
Het aanbod van te proeven wijnen, de aanwezige wijnbouwers en de presentatie die Marc gaf over 'de combinatie wijn en gerechten' vielen duidelijk in de smaak, want de opkomst was massaal.

Bedankt aan alle aanwezigen!

Klik hier voor enkele sfeerbeelden.

Heeft u de presentatie gemist? Klik dan hier voor de presentatie.

Laatst gewijzigd op: 23/11/2010 12:50
Herfstdegustatie

Iedereen welkom op ons volgend degustatie-weekend:

vrijdag 15 oktober van 16u tot 21u
zaterdag 16 oktober van 16u tot 21u
zondag 17 oktober van 11u tot 20u

Zoals steeds is er een groot aanbod van wijnen uit ons gamma te proeven.

Volgende wijnbouwers bevestigden hun aanwezigheid:

Dom . Rominger - Alsace (FR) ; vrij., za. en zon.
Champ. Bonnaire - Champagne (FR) ; za.
Dom. Sounit - Jura (FR) ; vrij. en za.
Maison Sichel - Bordeaux (FR) ; vrij., za. en zon.
Bodegas Punctum - Las Pedronaras (ES) ; vrij., za. en zon.

Tevens is er op vrijdag en zaterdag om 19.30u en op zondag om 14.30u een initiatie 'Combinatie wijn en gerechten'.

Wees er dus zeker bij!

Laatst gewijzigd op: 16/10/2010 22:37
'Ambiance' juni 2010

Het culinaire magazine Ambiance publiceerde in hun juni 2010-nummer de resultaten van de proeverij van 'Krachtige witte wijnen'. De Rully Saint Jacques van Dom. Sounit werd wederom bekroond.

Klik hier voor het volledige artikel.

Laatst gewijzigd op: 05/10/2010 06:30
Dag van de klant
Op zaterdag 25 september, wij doen mee! 
Laatst gewijzigd op: 15/09/2010 04:36
Amaroné 2006

Voor de Amaroné Valpolicella Classico DOC van domein Monte Del Fra 2006 zijn de verwachtingen hoog gespannen, een jaar voor mensen die bewaarwijnen zoeken!

Aldus de eerste reactie van valpolicella goeroe Claudio Introini:

«As far as the production area of Fumane, in the middle of the "classic" area - he explains - this year shows excellent credentials. Already during the vegetative phase the weather helped bring along a correct development of grapes, thanks to a hot summer without excessive heat. In the phase which comes before the grape harvest there was a favourable situation with temperature ranges between night and day. That has rendered perfect the presence of polyphenols and anthocyans. Also when grapes wither there is a dry climate, without humidity, with sunny days and cool nights. This condition allowed the grapes - arrived to the larder perfectly ripe - to dehydrate regularly, progressively, without losing their flavour. The result - even if it shouldn't be for me to say - is an Amarone characterized by a remarkable refinement and very elegant. A year characterized by freshness and acidity leads to a gradual and steadfast evolution and polish».
«I think that this year is one of the best of past five years, and it will lend itself to a long maturation: a wine that I will put into my wine cellar with pleasure in order to taste its evolution in the next twelve to fifteen years» says Claudio Introini.

Laatst gewijzigd op: 14/09/2010 14:08
Marc als gastjurylid tijdens een prestigieuze wedstrijd

Een grote eer viel Marc Dulst onlangs te beurt toen hij voor de prestigieuze wedstrijd 'Concours des vins de Val de Loire' als gastjurylid werd gevraagd.

Deze wedstrijd, georganiseerd door de unie van Oenologen van Frankrijk en de Regionale Interprofessionele verengingen, vindt al meer dan 15 jaar lang plaats op de vooravond van de officiële opening van het ‘salon des vins de Loire’. Deze driedaagse wijnbeurs, uitsluitend met Loirewijnen van in totaal ongeveer 1000 wijnbouwers, lokt jaarlijks een 9000 invoerders van over de hele wereld.

Marc Dulst reisde af naar Angers in Frankrijk om daar, samen met een 300-tal wijnkenners en oenologen uit de hele wereld een 2000 Loire-wijnen te beoordelen.

Deze groep wordt onderverdeeld in kleine groepjes en aan elke tafel nemen 4 wijnspecialisten plaats; een oenoloog, een importateur, een wijnbouwer en een négociant, die zich ontfermen over een 30 tal wijnen. Elke neutraal gemaakte fles wordt aandachtig geproefd, beschreven en gequoteerd. Daarna wordt het gemiddelde van de punten per tafel uitgerekend en eventueel médailles in verschillende categorieën toegekend.

De médailles die binnenkort op de flessen van de Loirewijnen terug te vinden zullen zijn kan je herkennen aan de macarons met de tekst "Ligers, concours des vins de Val de Loire".

Aan tafel 36 waar Marc Dulst als jurylid optrad werden er 4 médailles uitgereikt. 2 gouden, 1 zilveren en 1 bronzen medaille. De dag na de beoordelingen kon het grote publiek de gouden médailles proeven tijdens de opening van de beurs.

Laatst gewijzigd op: 14/09/2010 14:06
Whisky tasting "Arran en the new finishes"

Op donderdag 16/09/2010 organiseren wij een Arran whiskytasting in aanwezigheid van de Schotse Louisa Young.


Deze distillerij gelegen op het schotse eilandje Arran is één van de laatste onafhankelijke in Schotland. Regelmatig winnen zij prijzen met hun uitmuntende whisky's.
Wil je meer weten over het domein? www.arranwhisky.com

Er worden verschillende whisky's gedegusteerd o.a. '14 years old', 'the anniversary bottling', ... .

Kostprijs: 35 Euro 
Uren: 20u tot 22u30 (uren onder voorbehoud)

Wil u zeker zijn van uw plaats? Schrijf u dan snel in via katrien@dulst.be

 

Laatst gewijzigd op: 14/09/2010 14:06
Hapje Tapje

Nu zondag (01/08/2010) hebben wij een stand op Hapje Tapje in Leuven.
U vindt ons terug op het hoge schoolplein van 12.00u tot 00.00u.

Kom zeker proeven van onze huisgemaakte Sangria met vers fruit!

Tot dan!

Laatst gewijzigd op: 29/07/2010 05:54
Best of IVV Wine Partner Winter 2009

Het vakblad In Vino Veritas koos in het november nummer de wijn Valpolicella Classico Superiore DOC 2006 van Az. Monte del Frá (10,12 €/fles) tot één van zijn Best of IVV Wine Partner Winter 2009.

Zij beschrijven de wijn als volgt:
Getooid met een schitterende granaatrode kleur biedt deze valpolicella een krachtige neus van bloedsinaas, zurig rood fruit, amandel en een toets van rode peper en kruiden. Versmolten smaakaanzet met fruitigheid en frisheid, soepele en goed omwikkelde tannines, harmonieus qua finale. Een prettige wijn die het uitstekend doet in combinatie met lasagne of cannelloni.

Dus zeker te ontdekken!

 

Laatst gewijzigd op: 05/07/2010 08:25
Succesvolle lentedegustatie 2010

Het weekend van 23, 24 en 25 april 2010 vond naar onze jaarlijkse lenteproeverij plaats.  Dankzij het mooie weer, de talrijk aanwezige wijnbouwers en de mooie selectie wijnen was de opkomst ook deze keer weer groot en mogen wij spreken van een geslaagd weekend. Bedankt hiervoor!

Voor de foto's: klik hier

Voor de presentatie van Vincent, Ch. Fontareche,  ivm de invloed van de opwarming van de aarde op de wijnbouw: klik hier

Voor de presentatie over Dom. Fichet: klik hier

 

Laatst gewijzigd op: 30/06/2010 07:45
Rosé-actie: 5 + 1 gratis

Enkel dit weekend (4 - 5 en 6 juni 2010)!
Traditiegetrouw houden wij het eerste echt zomerse weekend van het jaar onze rosé-actie.

Bij aankoop van 5 flessen Chinon Rosé Prestige - René Couly 2009 krijgt u 1 fles gratis!

Normale prijs: € 8,30/fles

NU, bij aankoop van 6 flessen slechts: € 6,92/fles 

Mooie heldere rosé (100% Cabernet Franc) met een geur van bessen en citrusvruchten. Vlezige smaak met delicate toetsen van zoethout. Een heerlijk zomerse wijn! Ideaal bij uw zomerse maaltijd, bij barbecue of gewoon op het terras.

Voor de volledige promo: klik hier

(zolang de voorraad strekt)

Laatst gewijzigd op: 02/06/2010 04:28
13 juni: STEM VOOR VADER

Vergeet vader op deze verkiezingsdag niet!
Verwen hem met een tof geschenk: lekkere wijn, exclusieve cognac, uitmuntende whisky of een geschenkbon zodat hij zelf kan kiezen.

Wijnen & Likeuren Dulst is geopend van 09.30u tot 12.00u.

Laatst gewijzigd op: 01/06/2010 08:19
Lentedegustatie 2010

Dit weekend bent u van harte welkom op ons degustatieweekend:

vrijdag 23 april van 16u tot 21u
zaterdag 24 april van 16u tot 21u
zondag 25 april van 11u tot 20u

De wijnbouwers die zullen aanwezig zijn:
Dom. Fichet - Bourgogne (FR): vr., za. en zo.
Menhir - Puglia (IT): vr., za. en zo.
Dom. La Rocalière - Rhône (FR): za. en zo.
Dom. de Brescou - Languedoc (FR): za. en zo.
Delta Dom - IGP DOC (FR): vr., za. en zo.
 Ch. Fontareche - Corbières (FR): vr.en za.

Regelmatig geven de aanwezige wijnbouwers presentaties over de innovatie/vernieuwing in het wijnbouwen.

 

Laatst gewijzigd op: 22/04/2010 03:52
Wijnen & Likeuren Dulst steunt milieuvriendelijk initiatief

Dat het milieu ons nauw aan het hart ligt is al duidelijk door het groot aantal biologische en biodynamische wijnen in ons gamma. Maar,  we zijn nog een stapje verder gegaan door het steunen/sponsoren van de eerste netwerkavond van het CQS Group T Racing team.

Dit  team bestaat uit 31 gemotiveerde ingenieursstudenten van de Internationale Hogeschool GROEP T en 4 professionele bachelor studenten autotechnologie van de Karel de Grote Hogeschool.

Het team heeft als doel de ontwikkeling van een hybride en elektrische aandrijflijn. Deze technologieën zullen gedemonstreerd worden in de vorm van een racewagen. Door deelname aan verschillende  races wil het team mensen sensibiliseren voor een groenere toekomst. Deze mechanische sport wordt normaal gezien geassocieerd met prestaties en spanning, maar ook met lawaai en milieuhinder. Het CQS Group T Racing Team wil aantonen dat hetzelfde plezier ook milieuvriendelijker kan.

En dit kunnen wij alleen maar toejuichen!

Voor foto's: klik hier

Laatst gewijzigd op: 06/04/2010 06:05
Bordeaux: oogst 2009
De wijnbouwers in Bordeaux schatten de kwaliteit van druiven van het oogstjaar 2009 erg goed in. Dankzij de warme zomer in de regio wordt er al hier en daar de vergelijking gemaakt met 2005, één van de beste wijnjaren van de afgelopen decennia. Mei en begin juni was het weer niet helemaal ideaal, maar vanaf midden juni tot nu beleven ze in Bordeaux een bij perfecte zomer. Alleen erg slecht weer in september zou nog roet in het eten kunnen strooien. We volgen dit verder op ... .
Laatst gewijzigd op: 06/04/2010 06:04
Oogstnieuws 2009 van Delta Domaines

De oogst is op dit domein gebeurd en niets dan goed nieuws!
Het oogstjaar 2009 werd gekenmerkt door veel regen in de winter en vanaf april door mooi en zonnig weer.
Zo een ideale situatie is nog niet veel voorgekomen en de verwachtingen zijn dan ook veelbelovend. Dit zal zeker een kwalitatief excellent jaar zijn, maar de volumes zullen niet zo groot zijn.

 

Laatst gewijzigd op: 06/04/2010 06:04
Primeurs 2008

2008: een interessant wijnjaar?

De eerste vooruitzichten voor de wijnen van 2008 waren niet echt veel belovend. Als we terug denken aan de maanden augustus en september dan was er van zomer niet veel sprake. Gelukkig hebben de weergoden gezorgd voor een schitterende nazomer.

De primeurwijnen die we proefden verbaasde ons dan ook in positieve zin. Veel wijnen bezitten een goede dosis fruit, zijn harmonieus en hier en daar vinden we elegantie terug. De gemiddelde kwaliteit ligt absoluut hoger dan vorig jaar. Gezien de prijsdaling tov 2007 kan dit dus een opportuniteit zijn. Doch zijn de macro-economische marktomstandigheden niet van die aard om grote investeringen te doen. Dynamisch als wij zijn hebben wij toch een aantal primeur wijnen gekocht…. Maar, zoals steeds enkel diegene waarvan wij zelf overtuigd zijn. Het zijn vooral wijnen gemaakt door wijnbouwers met een grote vakkennis. Wijnbouwers die in september nog maar eens een “vendange verte” gedaan hebben. Hierbij knippen ze de minder rijpe druiven weg: intensief werk, minder opbrengst,… .

 

Voor meer informatie: klik hier of mail naar katrien@dulst.be

Laatst gewijzigd op: 06/04/2010 06:03
Lenteshopping Leuven

Op zondag 21 maart vindt u ons terug bij 'De Witte Duif' tijdens de lenteshopping in Leuven.

Kom gerust eens langs.

Laatst gewijzigd op: 17/03/2010 05:11
VinoMagazine bekroont!

Het vakblad VinoMagazine bekroont 3 van ons wijnen in zijn recentste edities.

"De Reval van de Gamay" (maart 2010)
Manoir du Carra 2007, Julienas €11,14/ fles; Score van 88% - Sterk aanbevolen
Clos Les Charmes 2006, Moulin à Vent €12,58/fles; Score van 85% - sterk aanbevolen

"Priorat vs. Châteauneuf" (januari 2010)
Mas de Boislauzon 2005, Château-neuf-du-pape; €19,53/fles; Score van 87% - Sterk aanbevolen

Laatst gewijzigd op: 16/03/2010 11:30
Steeds op zoek voor u ...

.. naar wijnen met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding brengt Marc Dulst een bezoek aan volgende beurzen:

31/01/2010 - 02/02/2010: Val de Loire
23/02/2010 - 25/02/2010: Vinisud in Montpellier
21/03/2010 - 24/03/2010: Prowein in Dusseldorf
30/03/2010 - 02/04/2010: Primeurs in Bordeaux
08/04/2010 - 11/04/2010: Vinitaly in Verona

Laatst gewijzigd op: 12/02/2010 03:53
Whisky tasting

Onlangs hielden wij een unieke whisky tasting rond het befaamde merk Bruichladdich. Uitzonderlijk voor deze avond kwam Lynne McEwan, de kleindochter van één van de oprichters van deze stokerij, speciaal uit Schotland overgevlogen.

We mogen gerust spreken van een geslaagde avond.

Voor enkele foto's: klik hier.

Wegens het grote succes organiseren wij op zaterdag 28 november een nieuwe whisky tasting, ditmaal rond het merk Glendronach. Inschrijven kan nu reeds bij katrien@dulst.be

 

Laatst gewijzigd op: 03/02/2010 04:52
Herfstdegustatie 2009
Tijdens het weekend van 16,17 en 18 oktober 2009 vond naar goede gewoonte onze herfsproeverij plaats.  Wij nodigden ook enkele internationale wijnbouwers uit om samen met onze klanten verschillende wijnen te degusteren. De opkomst was massaal en we kunnen spreken van een geslaagd weekend!

Klik hier voor de foto's

 

Laatst gewijzigd op: 03/02/2010 04:52
Rode viswijn

Nieuw in ons gamma: een heerlijke rode wijn voor bij uw visgerechten. Kan fris gedronken worden!

Otre -  IGT Negroamaro - Teanum: € 10,29 / fles.

Een aanrader.

Laatst gewijzigd op: 03/02/2010 04:51
Chef vs. Vlaanderen

Ook voor het speelse kookprogramma 'Chef vs. Vlaanderen’ op VTM wordt er gekozen voor wijn van Wijnen & Likeuren Dulst!

In dit ongewone kookprogramma kan er elke week 1 hobbykok de kans grijpen om chef-kok Jeroen De Pauw culinair uit te dagen en de loef af te steken. Bij elk gerecht wordt er ook een wijn voorgesteld en elke deelnemer krijgt een wijnpakket mee naar huis. VTM  vroeg Wijnen & Likeuren Dulst de wijnen te selecteren en de pakketten samen te stellen.

Laatst gewijzigd op: 03/02/2010 04:51
Wegwijs in wijn

Het magazine 'Testaankoop' selecteerde voor zijn nieuwste edtie van 'wegwijn in wijn' enkele wijnen uit ons gamma:

Otre - IGT Puglia Primitivo : 10,04 € / fles

Sirius - Bordeaux: 7,26 € / fles

Dom. Terres Noires - Grenache Chardonnay: 4,37 € / fles

Laatst gewijzigd op: 03/02/2010 04:49
Franse consumenten weigeren mixrosé te drinken

Slechts 12 procent van de Fransen wil mixrosé drinken. De E.U. wil dergelijke goedkopere mengrosé toelaten om beter de concurrentie aan te kunnen met rosé-wijnen uit de nieuwewereldlanden. Onder andere in Australië en Zuid-Afrika is het immers toegelaten rosé te brouwen door witte en rode wijn te mixen. In Frankrijk wordt roséwijn op traditionele manier gemaakt door de weektijd van rode druiven te beperken. Dat is duurder, maar geeft ook subtielere roséwijnen. In een enquête zegt 87 procent van de Fransen dat ze geen mixrosé wensen.

Laatst gewijzigd op: 03/02/2010 04:48
15de internationale verkiezing 'beste Chardonnay van de wereld'

Van 12 tot 15 maart 2008 werd in Frankrijk de 15de internationale verkiezing 'beste Chardonnay van de wereld' gehouden.

Deze wedstrijd met internationale allure dankt zijn bekendheid vooral aan het strikt toepassen van internationale regels en kwaliteitsnormen, het secuur selecteren van de jury, de kwaliteit van het proef-proces en de wetenschappelijke analyses van de resultaten.

Dit jaar werden er 953 wijnen van 39 landen geproeft en beoordeeld.

Deze topper uit ons gamma kreeg een gouden medaille: Mâcon Igé - Château London 2006 van Domaine Fichet.

Laatst gewijzigd op: 06/08/2009 10:10
Wijn en kunst succesvol verenigd!

Het weekend van 10 t.e.m. 12 oktober organiseerden wij, ter gelegenheid van ons 15-jarig bestaan, een "wijn = kunst" degustatie.

Naast een zeer geslaagde degustatie stelden ook een 25-tal regionale kunstenaars samen meer dan 50 door wijn geïnspireerde werken tentoon. Voor deze gelegenheid werden onze wijnkelders omgetoverd tot een heuse expositieruimte. De selectie van de tentoongestelde werken gebeurde door een jury van ervaren kunstkenners zoals Roger Seldeslachts, Hub de Pauw, Lejon de Borger en Hugo Delestinne.

Voor de officiële opening donderdag daagden meer dan 180 genodigden op die na een korte toespraak van Marc Dulst, Roger Seldeslachts en directeur David Sichel uit Bordeaux, uitgebreid konden genieten van zowel de kunstwerken als van een pallet heerlijke wijnen.

De talrijke aanwezigen spraken van een gedurfd maar absoluut geslaagd initiatief.

Deze mening werd duidelijk gedeeld door de meer dan 800 bezoekers die van donderdag tot zondagavond bij ons op ontdekkingstocht kwamen.

Voor foto's: klik hier  

Laatst gewijzigd op: 06/08/2009 10:10
Qivino valt in de prijzen

Met enige fierheid delen wij u mee dat Qivino een 3de plaats heeft behaald in de categorie 'Betere Noviteiten' van de Horeca-Awards 2008.

Dit is voor ons een aangename erkenning voor 4 jaar onderzoek en ontwikkeling van het perfecte bewaarsysteem voor wijn in een geopende fles.

Voor meer informatie klik hier: http://www.qivino.com/nl/node/171

Laatst gewijzigd op: 06/08/2009 10:09
Decouvertes en Vallée du rhône

Van 16/03 t.e.m. 19/03 bezocht Marc de beurs: Decouvertes en Vallée du rhône.

Voor zijn verslag: klik hier

Voor de foto's: klik hier

Laatst gewijzigd op: 06/08/2009 10:09
St. Emilion classificatie werd opnieuw ingesteld

De Conseil d'Etat, het hoogste administratieve rechtscollege van Frankrijk, heeft de St. Emilion classificatie uit 2006 op 12 november ll. opnieuw ingesteld, nadat die in april van dit jaar voor onbepaalde tijd was opgeheven.

Tegen die opheffing was er beroep ingesteld door het INAO* en het Franse ministerie van Landbouw.    

Maar, hiermee is de zaak nog niet van de baan. De rechtbank in Bordeaux moet zich nog altijd over de grond van de zaak uitspreken. Een aantal kastelen die buiten de classificatie uit 2006 vielen, hebben immers een rechtzaak ingespannen die nog ten gronde moet worden behandeld.

* INAO = Het Institut National des Appellations d'Origine is het Franse instituut dat de keurmerken voor agrarische producten uitgeeft.

Laatst gewijzigd op: 06/08/2009 10:08
Belgische jenever is beschermd!

De Belgische Federatie van Wijn en Gedistilleerd (BFWG) heeft meegedeeld dat de Belgische jenever sinds kort officieel beschermd is door de Europese Unie op basis van een geografische erkenning. De benamingen: jenever en graanjenever alsook de herkomstbenamingen (bv. Hasseltse jenever, Balegemse jenever,... .) zijn nu over de hele wereld beschermd. In België alleen al wordt er per jaar ongeveer 8 miljoen liter jenever verkocht.

Laatst gewijzigd op: 06/08/2009 10:08
Primeurs 2007

2007: een interessant wijnjaar?

De zachte winter van 2007 zorgde voor een vroege bloei van de druivelaars, maar door de natte en koele zomer vertraagde de rijping van de druiven. Gelukkig was het in september mooi weer zodat een ware ramp nipt vermeden werd.

Vroeger werden in de Franse wijnstreek Bordeaux in dergelijke jaargangen wijnen gemaakt met zowel een onrijp karakter als met onrijpe tannines.

"Klassieke wijnen", zo werden die dan genoemd. Dat is tegenwoordig helemaal uit den boze. Want, kastelen met moderne installaties, met juiste adviezen van goede oenologen en met een strenge selectie zijn er wel in geslaagd om fruitige en fluweelzachte wijnen te creëren. Hierbij denk ik vooral aan de Pomerol die er voor mij tijdens de proeverijen in Bordeaux als de beste appellatie uit kwam.

De rode wijnen zullen in het algemeen lichtere wijnen zijn met een beperkt bewaarpotentieel.

Voor de witte wijnen binnen de Graves-streek mogen we stellen dat zowel de droge als de zoete versies een succes zijn. Voor de Sauternes waren er verschillende pluksessies nodig, maar dit resulteerde dan ook in een schitterende oogst.

 

Voor meer informatie en onze volledige primeurlijst: klik hier

of mail naar katrien@dulst.be

Laatst gewijzigd op: 06/08/2009 10:07
Oogstnieuws

Bourgogne - Bij domein Sounit zijn ze begonnen aan de manuele oogst van de pinot noir en de chardonnay voor hun Crémant de Bourgogne.  Het volume lijkt goed en de natuurlijke suikers komen overeen met een alcoholgehalte van 9,5%.  Vanaf 1 oktober zullen ze starten met de pluk voor hun stille wijnen.

Alsace - Eric Rominger, van het gelijknamige domein, laat ons weten dat er op dinsdag 23/09/2008 kan gestart worden met de oogst voor de Crémant d'Alsace. Als het weer goed blijft, dan kan er begin oktober geoogst worden voor hun stille wijnen.

Bordeaux - In de Bordeaux-streek is de pluk van de witte druiven begonnen.  De gemiddelde opbrengst is maar ongeveer 20 hl/ha ipv normaal ongeveer 55 hl/ha.  Op donderdagavond 18/09/2008 is er weeral veel neerslag gevallen. Dit voorspelt niet veel goeds.

Jura - De eigenaar van domein Rolet laat ons weten dat er rond 25 september zal kunnen begonnen worden aan de oogst.  Dit zou ongeveer een 4-tal weken duren.

Laatst gewijzigd op: 06/08/2009 10:07
Steeds op zoek voor u!

Steeds op zoek naar (h)eerlijke wijnen bezoeken wij volgende beurzen:

van 16/03 t.e.m. 19/03: Decouvertes en Vallée du rhône

van 29/03 t.e.m. 31/03: Prowein

van 08/04 t.e.m. 09/04: Clermont Ferrand

van 27/04 t.e.m. 28/04: Portugal

van 21/06 t.e.m. 25/06: Vinexpo

Laatst gewijzigd op: 06/08/2009 10:06
Megavino 2008

Ook op de grootste wijnbeurs van de Benelux "Megavino", gehouden in Brussel van 17/10 t.e.m. 20/10/2008 was, Wijnen & Likeuren Dulst vertegenwoordigd.

Wij hadden daar een stand samen met producent van de Cognac Albert de Montaubert, waarvan wij de exclusieve invoerder in België zijn.

Dit is een unieke collectie cognacs van het jaar 1935 tot en met 1980.

In elke fles zit uitsluitend cognac van hetzelfde oogstjaar, die in fusten langzaam maar perfect op smaak komt. Zelfs het jaarlijkse verlies aan vocht, " het deel van de engelen ", wordt gecompenseerd door alcohol van hetzelfde oogstjaar om zo voor elk jaar een cognac 100% " millésime " te garanderen. Deze cognac is aan een zeer strenge wetgeving onderworpen en is dan ook voorzien van een echtheidscertificaat.

 

Laatst gewijzigd op: 06/08/2009 10:05
Selectie door In Vino Veritas!

Het magazine 'In Vino Veritas' selecteerde onze Alexaume 2005 - Domaine des Crès Ricards als Best of IVV Wine Partner Spring 2008.

Wij zijn hier zeer opgetogen over en zijn vooral fier met het commentaar dat ze gaven over deze wijn: "zijn vriendelijke smaak staat gelijk aan zijn zachte prijs".

Laatst gewijzigd op: 06/08/2009 10:04
Finaliste van 'Hobbykok van het jaar' kiest voor wijn van Wijnen & Likeuren Dulst

Mevr. Mirose en haar dochter Julie vormden een uitstekend team dat in de finale belande van de wedstrijd 'Hobbykok van het jaar' van het magazine Weekend Knack.  Ze maakten een spiesje met gamba's en verse tuinkruiden, gemarineerde tonijn met erwtenmousseline en coulis van tomaat en paprika en kabeljauw. De keuze van de wijn hierbij viel op 'onze' Château de Lancyre - Cuvée La Rouvière 2006'.

Laatst gewijzigd op: 12/02/2009 04:52
Vinitaly 2008

VINITALY dat van 3 tot 7 april in Verona werd gehouden is met zijn 150.000 bezoekers de belangrijkste Italiaanse wijnbeurs en bekleedt de vijfde plaats op wereldvlak. Dit evenement biedt mij de mogelijkheid contact te onderhouden met gekende wijnbouwers en nieuwe contacten te leggen.

Hierdoor heb ik opnieuw enkele exclusiviteiten kunnen toevoegen aan ons gamma: de rode Monferrato en de witte Gavi di Gavi van het domein TACCHINO uit de Piemonte (Noord-Italië).

In het paviljoen van 'Friuli' (streek ten oosten van Veneto) ging ik met succes op zoek naar een aantal nieuwigheden, deze hou ik echter nog even als verrassing!

Ik proefde bij domein TESEO een nieuwe cuvée van Montepulciano d' Abruzzo, de ALKEMYA '05 die nog tot september van dit jaar op hout gelagerd blijft en dan wordt gebotteld. Deze topper zal vanaf december bij ons beschikbaar zijn, een aanrader voor onder de kerstboom dus.

Tenslotte was de nabijheid van domein Monte del Frà, een gelegenheid om deze nogmaals te bezoeken. Ik kon er uitgebreid de nieuwe jaargangen op vat en in cuve proeven. Vooral de witte en de rosé wijnen waren hier van een uitzonderlijk niveau.

Laatst gewijzigd op: 12/02/2009 04:51
Belg is op een na grootste champagnedrinker ter wereld
Uit cijfers van het ComitT Interprofessionnel du Vin de Champagne (CIVC) blijkt dat Belgid de 5de grootste afzetmarkt is voor champagne, voorafgegaan door Frankrijk, Groot-Brittannid, de Verenigde Staten en Duitsland. In 2005 produceerde Frankrijk zo'n 307,5 miljoen flessen waarvan er meer dan de helft in eigen land bleef. De Belgen kochten 9,38 miljoen flessen. Rekeninghoudend met de grootte van de bevolking, blijkt dat de Belgen, na de Fransen, de grootste champagnedrinkers ter wereld zijn.
Laatst gewijzigd op: 06/02/2008 04:13
Belgische botteling!

De bestuurder van Château Pétrus, Christian Moueix, werd onlangs door het Zwitsers wijnblad "Vinum" ondervraagd in verband met de kwaliteit van de Belgische botteling die vroeger door Vandermeulen werd uitgevoerd tot het wijnkasteel stopte met wijn in bulk te verkopen.
Zijn antwoord: "De wijngroothandel Vandermeulen heeft, meer bepaald in de jaren '40, verschillende jaartallen van Château Pétrus op vat aangekocht en die vervolgens in zijn eigen kelders gebotteld. Maar dit gebeurde met zoveel zorg dat de kwaliteit volstrekt gelijk is aan de originele botteling van het kasteel. 

Laatst gewijzigd op: 24/08/2007 04:26
Het bubbelt in de Elzas

Crémant d'Alsace vertegenwoordigt, met zijn 220.000 hl, goed voor 29 miljoen flessen, 20% van het totaal volume van alle AOC-Elzaswijnen in 2006. De verkoopsverwachting stijgt met 1,5 miljoen flessen per jaar.
De Elzas verstevigt hiermee zijn positie als markleider op het gebied van schuimwijn met een AOC en neemt 29,3% van de markt voor zijn rekening.
De belangrijkste invoerder is de Belgisch-Luxemburgse Unie met 1,48 miljoen verkochte flessen, of 40% van de totale exportmarkt. Deze wijn wordt hoofdzakelijk verdeeld door de hyper- en supermarkten die 80% van de verkoop vertegenwoordigen.

Laatst gewijzigd op: 16/08/2007 04:59
Hevige hagelstorm vernielde druivenoogst

Een hevige hagelstorm vernielde in juni de helft van de druivenoogst in Côte-Rotie (Rhône). Ook in de Elzas werd heel wat schade veroorzaakt. Op sommige plaatsen was het verlies totaal en bleef er geen enkele druiventros meer aan de druivelaar.

Laatst gewijzigd op: 16/08/2007 04:45
Albarino Gundian 2005 valt in de prijzen

De Spaanse wijn Albarino Gundian heeft een bronzen medaille gewonnen op 'Le Challenge International du Vin 2007' in Frankrijk. Ook vorige jaren viel deze wijn steevast in de prijzen tijdens verschillende concours.

Het is een wijn uit de provincie Pontevedra in Galicië; evenwichtig, pittig en goed gebalanceerd, met een frisheid die aan riesling doet denken.

Is deze wijn nog onbekend voor u? Kom dan zeker eens langs, exclusief te vinden in ons gamma!!

Laatst gewijzigd op: 16/08/2007 04:36
Indrukken primeurs 2007 wijnen 2006

De lente en de zomer waren relatief warm en droog.

De wijnbouwers stonden tijdens de oogstperiode voor een moeilijke keuze: ofwel lieten ze de druiven nog rijpen, omdat de schillen en pitten nog niet 100% gerijpt waren, ofwel namen ze het risico op pouriture noble (aantasting van schimmel).  Het inschatten van de risico's die hieraan verbonden zijn, was niet altijd evident. Voor de droge witte druivensoorten verliep alles naar wens.

Maar voor de rode druivensoorten was de regen een probleem. Vooral voor de Merlot- en Carbernet Franc druiven. Voor de Cabernet Sauvignon en de Petit Verdot was dit probleem kleiner.

Over het algemeen is de diversiteit in de wijnen groot, afhankelijk van het tijdstip van de oogst en de duur van de maceratie.

Laatst gewijzigd op: 16/08/2007 04:36
De Mytik Diamant, een kurkstop die de kans op kurksmaken kan elimineren.

Na een analyse van 12 maanden, spreekt L'Interprofession Champenoise (neutrale organisatie) een positief advies uit over de Mytik Diamant stop, een stop speciaal ontwikkeld om muffe- en kurksmaken te vermijden.

De proevers hebben de grote homogeniteit van de geteste champagnes onderlijnd, "hetgeen niet zo vaak het geval is met de klassieke kurken. De natuurlijke kurk is doorgaans heterogener."

De enige keerzijde aan de medaille, is de moeilijke ontkurking als de kurk te diep wordt ingeslaan bij het bottelen. Toch vermindert de nodige kracht om te ontkurken lichtjes na verloop van tijd. "Het is daarom nodig, in verdere analyses, om na te gaan of de ontkurking niet té gemakkelijk wordt na 12 maanden."
De Mytik Diamant kurk, gecommercialiseerd door Sibel, was het onderwerp van een zeer onderbouwde test in de Champagnestreek. L'interprofession wou de doeltreffendheid van deze kurk, waarbij het doel is om kurksmaken in champagne te vermijden, erkennen en valideren.

De Mytik-stop verschilt licht van de klassieke champagnestop, gemaakt uit geagglomereerde kurk, waarop twee ringen van natuurlijke kurk gelijmd zijn. De meer eenvormige Mytik-stoppen zijn samengesteld uit fijne kurkkorrels waar lijm en synthetische microsferen aan toegevoegd zijn. De stoppen zijn aan één kant schuin afgesneden, waarna de oppervlakte terug werd behandeld.

De Sibel-maatschappij stelt twee types van Mytik-stoppen voor:
. De Mytik Diamant, waar de kurkkorrels behandeld zijn met CO2, zeer belangrijk voor het elimineren van elke vorm van contaminatie (prijs: 0,216 euro/stuk)
. De Mytik Revtech, enkel behandeld met stoom, die geen totale onschadelijkheid kan garanderen (prijs: 0,140 euro/stuk)

 

Laatst gewijzigd op: 27/07/2007 12:28
10 jaar bestaan wijnen & likeuren Dulst

Ter gelegenheid van ons 10 jarig bestaan organiseren wij voor onze trouwe klanten een aantal activiteiten.

Op zondag 6 juli organiseerden wij een stadsbezoek aan Leuven.

Bekijk de foto's en verslag

Om 14.30 u werd iedereen verwacht aan het stadhuis,waar 2 gidsen ons opwachtten Onder een stralende zon gaven de gidsen ons een rondleiding met wat uitleg langs een paar voorname plekjes: de grote markt met het stadhuis, het ladeuze plein met de bibliotheek, het stadspark, langs de Naamsestraat en de universiteitshallen,...
De gidsen vertelden over Leuven doorheen de eeuwen heen, de vernietigingen tijdens de oorlogen en het ontstaan van de universiteit.
We zijn ook een kijkje gaan nemen in het stadhuis zelf.
De gidsen hebben op deze 2 uur durende rondleiding ons de geschiedenis van Leuven bijgebracht, waarvoor onze dank.
Na de rondleiding boden wij een receptie aan in het cultuurcafT de Wentelsteen.
Bij een drankje en een hapje werd er nog wat nagepraat.
Iedereen heeft Leuven weer op een heel andere manier leren kennen.

Uit de reacties van onze klanten konden wij vaststellen dat het een geslaagde namiddag was !

Laatst gewijzigd op: 20/07/2007 14:56
Slimme flessenstop: Garantie van kwaliteit en authenticiteit

Het Italiaanse Lab-ID heeft een plastic flessenstop ontwikkeld, de SmartCorq, die informatie geeft over de kenmerken van de wijn zoals de datum waarop de wijn werd gebotteld, de druivensoort, het alcoholpercentage enz.. Deze gegevens zijn interessant voor de distributeurs, de verkopers en de consument want het is een garantie over de kwaliteit en de authenticiteit van de fles.

Laatst gewijzigd op: 20/07/2007 14:55
Sirius Bordeaux 2003 werd 2x bekroond

Volgens Knack Weekend van 17 -23 januari 2007 vertegenwoordigen de merkwijnen op de Belgische markt een meer dan gemiddeld goede kwaliteit. Uit een proeverij is namelijk gebleken dat de Sirius, Maison Sichel 2003, als beste wijn is verkozen. Ook in De Gids van de 100 Beste Bordeaux en Bordeaux SupTrieur in Belgid worden 3 begeerde Bacchussen gegeven aan deze wijn, dT ster van de hele degustatie. Sirius maakte indruk op alle panelleden. Openbloeiend, jong, fris, elegant bouquet met een verbazende aromatische variatie. Een modelwijn!

Laatst gewijzigd op: 20/07/2007 14:54
Veiligheid van kinderen houdt ook ons bezig

Ook wij zijn bekommerd om de veiligheid van de kinderen en willen ons daar dan ook daadwerkelijk voor inzetten.
In samenwerking met KIWANIS en anderen kregen de kinderen van alle scholen in Oud-Heverlee een gele veiligheidsvest, mede gesponsord door Wijnen & Likeuren DULST.

Laatst gewijzigd op: 20/07/2007 14:54
Laatst gewijzigd op: 10/06/2007 01:47
Bordeaux Primeurs 2001
<< algemeen goed en goedkoper >>


Tijdens ons laatste bezoek aan Bordeaux, ging al onze aandacht naar de primeurs 2001. Een vergelijking maken met andere jaren is in dit stadium steeds moeilijk, toch durven we ons wagen aan gelijkenissen met 1986 voor rood...
De wijnen bezitten veel fruit, een goede zuurtegraad en soms wat hardere tannines. De wijnen zijn algemeen vetter en ronder dan 1999 en bezitten minder concentratie en een kortere afdronk dan het superjaar 2000.
Voor droge witte wijnen mogen we algemeen stellen: een beter evenwicht, fris- en fruitigheid dan vorig jaar. Terwijl sommige wijnen in 2000 (voor wit) wat zwaar overkomen. Toch waren er tijdens de degustatie van Pessac-Leognan echte teleurstellingen (buiten Pape Clement, Carbonnieux en Dom. Du Chevalier die schitterend zijn).

Voor de liefhebbers van likoreuze wijnen is het absolute topjaar er eindelijk. De wijnen bezitten een intens aroma, mooie frisheid en een indrukwekkende kracht en diepte.

Wat de prijzen betreft hadden de wijnbouwers al een verwittiging gekregen uit Engeland. De stijgingen die ze in 2000 gedaan hadden konden ze niet meer overdoen. Gelukkig hebben ze misschien ook hun lessen geleerd uit 1997. Het gevolg is een prijsdaling van 20 a 30 %, waardoor de meeste kastelen op het niveau zitten van 1999. (Lijkt ons een correcte beslissing)

Wij hebben heel wat wijnen in primeur gekocht, indien u primeurs wenst te kopen volstaan een seintje.
Laatst gewijzigd op: 10/06/2007 01:29
Bierbeekstraat 21 - 3052 Blanden (vlakbij Leuven)
Tel: +32(0)16 40 10 28 - Fax: +32(0)16 40 91 00 - E-mail: wijnen@dulst.be
created and supported by www.xelos.be