Aceto Balsamico Di Modena - Acetaia Le Aperte | IGP - 25 cl Linea Chef - Etichetta Viola
AZIJN
De balsamico heeft een frisse en intense smaak. Hij geeft een mooi gebalanceerde en stevige toets aan uw gerechten.
€ 31,38
29,60
excl. btw
Specificaties
Te bewaren (jaren)
"> 10"
Volume
0.25
Druif & ambacht
Regio
AZIJN
Druiven
Trebbiano (100%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
Rijpe druiven worden met de schil geperst tot pulp (most). Deze most worden gekookt tot een dikke substantie. De rijping gebeurt in eiken vaten. Hoe dikker de balsamico, hoe langer hij bewaard is. Men wisselt soms van vat tijdens de rijping om een meer complexe smaak te bekomen.
Smaakprofiel
Gerechten
Pizza | Vlees - gegrild | Risotto | Fruitsla | Kaas - zacht
Over
Het domein Le Aperte is gelegen in de provincie Modena, in het Noorden van Italië, tussen Parma en Bologna. De naam dankt het domein aan de open vlakte waarin het gelegen is. De bodem is er zeer rijk aan klei, wat heel geschikt is voor zoete druiven, wat dan weer het recept is voor een goede Balsamico di Modena. Le Aperte gaat er prat op enkel druiven van het eigen domein te gebruiken.