Bedankt voor het vertrouwen ...

Bedankt voor het vertrouwen ...

De afgelopen jaren werden de wijnen van DULST reeds meerdere malen beloond & gekroond in de pers.
Dat bewijst dat onze zorgvuldige selectie van het assortiment erg belangrijk is. Zo selecteren we slechts 10 procent van de duizenden wijnen die we jaarlijks proeven.

Graag hierbij enkele mijlpalen in de DULST geschiedenis ...

Knack Weekend - 30 mei 2018


Testaankoop selecteerde ...

Oktober 2015

Onlangs beoordeelde TESTAANKOOP een 400-tal flessen op smaak, eigenschappen, prijs etc. 


De Crianza van Bodegas Torrederos uit de Ribera del Duero werd oa. verkozen bij de Spaanse wijnen.

Vier wijnbouwfamilies sloegen in 1998 de handen in elkaar om samen een nieuw avontuur aan te gaan: in het dorp Fuentelisendo in een van Spanje's topwijngebieden, de Ribera del Duero, werd Bodega Torrederos, opgericht. Doel was en is eigen wijnen van de hoogste kwaliteit te produceren. Daarbij wordt zoveel in de wijngaard als in de kelder aan ieder détail aandacht besteed. 

Bodegas Torrederos bezit 100 ha. eigen wijngaarden, gelegen op een hoogte van 850-900 meter. De wijngaarden zijn omgeven door het traditionele Spaanse platteland, waar kruiden als kamille, rozemarijn en lavendel groeien onder pijnbomen en vijgenbomen.

Torrederos - Crianza - Ribera del Duero DO | 2011

Druivensoort: 100% Tempranillo

Complexe, uitgebalanceerde wijn met een kersrode kleur en violette tonen. In de neus fruitig met tonen van balsamico en karamel. Kruidig en levendig. In de mond een ronde zuiderse aanzet, soepel en complex met indrukken van overrijp fruit. Rijpe tannines met een goede afdronk.

Past perfect bij stoofpotje, lamsvlees, ham, enz.

bodega (16).jpg   bodega01.jpg

Beschikbaar:
Magnum Torrederos - Crianza - Ribera del Duero DO | 2011
Torrederos - Crianza - Ribera del Duero DO | 2012

DULST opnieuw op de 1ste plaats verkozen door De Standaard

Oktober 2015

"Italië telt ruim 400 officieel erkende inheemse druivenrassen, officieus zouden het er meer dan 1.000 zijn. Vele daarvan komen alleen in Italië voor, en zelfs alleen in één bepaalde streek. 


Maar de lokale druif van de bekendste provincie Toscane is wereldwijd bekend geraakt: de sangiovese. Dit is de druif van beroemde appellaties als Chianti, Brunello di Montalcino en Vino Nobile di Montepulciano ..."

Dulst_De Standaard.gif
In De Standaard magazine leest u in Wijnwijs, de column waarin Bruno Vanspauwen elke week een prangende vraag over wijn beantwoordt, meer over de trofee voor beste Sangiovese. 

De recentste missie, van Bruno Vanspauwen en zijn vaste degustatieteam van wijnkanaal.be, was een antwoord te vinden op de vraag welke Sangiovese wijnen het best zouden scoren. Aan ruim dertig invoerders in België werden wijnen zonder prijslimiet opgevraagd en blind geproefd door Bruno en zijn proefteam.

De Ferrero - Brunello di Montalcino - Brunello di Montalcino DOCG | 2010* werd bekroond als dé beste Sangiovese.

Voor het volledige artikel in De Standaard, klik hier.

Dulst_ferrero 1.png
Het Ferrero wijndomein is gelegen aan de Podere Pascena, ongeveer halfweg tussen Sant’Angelo in Colle en Sant’Angelo Scalo, twee kleine dorpjes op de Zuidelijke hellingen van Montalcino. Het is een klein domein opgericht eind jaren '90. 

Het centrum van het domein is een traditioneel, uit stenen gebouwde hoeve in 1900, die gerestaureerd werd in de jaren 80. Het gelijkvloer, de stal en de schuur werden omgebouwd tot een vinificatie-ruimte en rijpingskelder.

Ferrero - Brunello di Montalcino - Brunello di Montalcino DOCG | 2010 (UITVERKOCHT)

Ferrero - Brunello di Montalcino - Riserva - Brunello di Montalcino DOCG | 2009 
(UITVERKOCHT)

(* Per klant zijn er max. 3 flessen beschikbaar)

DULST_3 x verkozen tot beste wijn in Belgie.JPG
Bierbeekstraat 21 - 3052 Blanden (vlakbij Leuven)
Tel: +32(0)16 40 10 28 - Fax: +32(0)16 40 91 00 - E-mail: wijnen@dulst.be
created and supported by www.xelos.be